Nosework

Nosework är en fantastisk aktiveringsform där hunden får arbeta med sitt främsta sinne – luktsinnet. Det är en rolig träning som passar alla hundar och människor. Nosework är även en tävlingsform för den som vill tävla med sin hund.

Nosework utvecklar samarbetet mellan dig och hunden. Det är också en träningsform där vi kan stärka hundens självförtroende.

– MALIN HELLTÉN –

KURSER I NOSEWORK

GRUNDKURS NYBÖRJARE, STEG 1

I grundkursen lär vi in första doften inom nosework – eukalyptus – och bygger motivation att hitta doften. Vi har roligt med hunden och bygger vårt samarbete. Du får grundläggande teori om hundens sökförmåga och din roll i söket. Vi tränar praktiskt på behållarsök och inomhussök och avslutar med att prova på att göra ett doftprov för de som vill.

1 tillfälle á 2 tim + 4 tillfällen á 1,5 tim, pris 1895 kr

FORTSÄTTNINGSKURS NW1, STEG 2

I fortsättningskursen utvecklar vi hundens motivation i sökarbetet och ert samarbete. Vi arbetar med inomhussök, fordonssök och utomhussök.

För att delta i fortsättningskursen behöver du och din hund behöver ha förkunskaper i nosework t ex ha gått en grundkurs. Hunden ska kunna identifiera eukalyptusdoften. Efter denna kurs har ni grundkunskaper så att ni kan börja tävla i klass 1. Du behöver inte ha tävlingsambitioner för att delta på kursen. Nosework är en rolig aktivitetsform för alla hundar och hundägare.

1 tillfälle á 2 tim + 4 tillfällen á 1,5 tim, pris 1895 kr

COACHGRUPP NW KLASS 1 & 2 tävlingsinriktning

I denna påbyggnad utvecklar vi hundens sökförmåga och erfarenhet med olika sök. Vi utvecklar hundens markering och lär oss arbeta mer systematiskt med fokus på att starta på tävling i klass 1 eller klass 2. Vi utgår från varje ekipage där ni befinner er och tränar individuellt för att få er att ta nästa steg i er utveckling och förbereda er för tävlingssituationen. I denna kurs diskuterar vi också ytterligare hur doften påverkas av olika förutsättningar och lär oss att tänka taktiskt kring hur vi placerar gömmor. Vi utvecklar också din roll i söket.

4 tillfällen á 2 tim. Pris: 2095 kr Obs! Endast 4 ekipage, mkt individuell tid.

KURS MOT NW KLASS 2, STEG 3

I denna fortsättningskurs mot klass 2 introducerar vi ytterligare en doft – lagerblad. Vi tränar på att ha mer än en gömma i söket och hur att öka uthålligheten hos hunden med lite längre söktider. Sökområdena blir lite mer utmanande och vi introducerar otillgängliga och högre gömmor både inomhus och utomhus.

4 tillfällen 2 tim. Pris: 1895 kr

TEMATRÄNINGAR

På tematräningarna fokuserar vi på olika moment och delar i sökträningen. Några exempel kan vara självständighet i söket, markeringar/blindmarkeringar, motivation och belöningsteknik mm.

Tematräningar hålls oftast på vardagskvällar, men kan även förekomma som halvdagar vissa helger. Omfånget på träningen kan variera beroende på temaupplägg, se specifikt datum för mer info.

Pris: 250 – 500 kr beroende på omfång och upplägg.

Kommande kurstillfällen

NOSEWORK KLASS 1

GRUNDKURS
STEG 1
24 april 2024
kl 18.30 – 20.00

FORTSÄTTNINGSKURS
STEG 2
Inget datum satt ännu.
Vid intresse, maila till malin.hellten@tillhundra.se

TÄVLINGS-/COACHGRUPPER

COACHGRUPP FÖR TÄVLING KLASS 1 & 2
28 april 2024 kl 18.00 – 20.00 (4 tillfällen)

NOSEWORK KLASS 2

FORTSÄTTNINGSKURS
STEG 4
Inget datum satt ännu.
Vid intresse, maila till malin.hellten@tillhundra.se

NOSEWORK TEMATRÄNINGAR

12 feb 2024 kl 18.00 – 21.00

Samarbete med fysioterapeut Camilla, Baggebo Hundcenter. Vi fokuserar på att utveckla hundens balans och rörlighet med fysövningar i kombination med gömmor i trånga miljöer och gömmor som kräver smidighet.

16 april 2023 kl 18.00 – 21.00

Samarbete med fysioterapeut Camilla, Baggebo Hundcenter. Vi fokuserar på att utveckla hundens styrka och koordination med fysövningar i kombination med gömmor som utmanar hundens kroppskontroll och uthållighet.

Anmälan

Anmäl dig genom att skicka ett mail till malin.hellten@tillhundra.se

Ange:

    • Ditt för- och efternamn

    • Hundens namn

    • Hundens ålder

    • Ras

    • Ditt telefonnummer